Home

Home

UV Pakjes wij hebben ze in alle soorten en maten!

Wat is een UV zwempak ook wel UV pakje genoemd?

Een UV zwempakje ook wel UV pakje genoemd is een pakje uit 1 stuk wat je kind aantrekt. Meestal bevindt zich aan de voorkant een rits waarmee het UV pakje makkelijk aan en uit te trekken is. Een UV pakje biedt een UPF50+ doordat het materiaal zeer dicht is geweven. Een gewoon UV shirt van katoen als het bv tegen het licht houdt dan kan je hier doorheen kijken. Bij een UV Pakje worden er speciale materialen gebruikt die zeer dicht op elkaar geweven zijn waardoor het de zon tegenhoudt.

Wil je meer weten over de verschillen tussen zonnebrand en uv kleding? Ga dan naar deze pagina.

Voor de allerkleinste is het mogelijk om het pakje over de luier te dragen en als ze gaan zwemmen hier een zwemluiertje onder te dragen.

Het voordeel van een UV pakje is dat het voor een kleintje heel comfortabel draagt. Het is gemaakt van elastisch materiaal en eenmaal aan, zit het als gegoten. Als het wat kouder is op het strand heeft het ook als voordeel dat je kleintje een laagje aan heeft waar hij lekker in kan spelen.

Bovendien met het spelen buigen kinderen veel naar voren (bv bij het pakken van een bal, schepje of een schelpje oprapen), met een UV shirt kan het shirtje nog wel eens omhoog kruipen, bij een uv zwempak heb je hier geen last van. De rug is altijd goed bedekt en daardoor beschermd.

Zoals wellicht bekend is de kinderhuid tot hun 18e levernsjaar extra kwetsbaar. Het is super belangrijk om de kinderhuid en zeker de babyhuid goed te beschermen.

Wil je meer weten waarom de kinderhuid extra kwetbaar is dan is het wellicht goed om dit artikel te lezen waarin dit uitgebreid wordt uitgelegd.

Welke UV pakjes zijn:


UV pakjes met lange mouwen en lange pijpjes


Bij deze UV pakje weet je zeker dat je kleintje goed beschermd is. We hebben UV pakjes van bv Petit Crabe in het assortiment die zeer gewild zijn. Ze zijn gemaakt van elastisch materiaal die Okotex gecertificeerd zijn. Kinderen dragen het met plezier en willen het pakje aan de dag bijna niet meer uittrekken. We hebben deze pakjes van 0-4 jaar. Vergeet niet de enkels, voetjes (wreef) en bovenzijde handjes in te smeren. 

UV pakjes met korte armpjes en korte pijpjes


Deze pakjes blijven bij veel mensen populair. We hebben ze van verschillende merken zoals SnapperRock, Petit Crabe, Playshoes, Lassig en noem maar op. Bij deze pakjes moet je er wel voor zorgen dat je de armpjes en beentjes goed insmeert met zonnebrand creme van minimaal . Vergeet niet om de randjes en net onder het laatste stukje van het UV pakje ook in te smeren. Door spelen, zitten etc kunnen de mouwtjes en pijpjes iets omhoog gaan en je wilt niet dat ze daar verbranden.

UV pakjes met korte pijpjes en lange armen.


Dit zijn pakjes met korte pijpjes en lange mouwen. Met name Snapper Rock biedt deze pakjes aan. Ook hier geldt het insmeren zoals hierboven gemeld.

Welke pakje kan je het beste kiezen?


Het hangt van een aantal zaken af die bepalen waar je het beste voor kan kiezen. Ga je voor optimale bescherming dat is een UV pakje met lange armen en pijpjes hetgeen wij aanraden. Zeker in omgevingen waar er reflectie plaats vindt (op het strand, water etc) is het zeker aan te raden. 
Vind je een UV zwempakje met korte mouwen en pijpjes toch leuker staan en weet je van jezelf dat je nauwkeurig en stipt ben met insmeren dan kan je hier ook voor kiezen.

Wij krijgen vaak een aantal vragen over zwempakjes. Hier de vragen die het vaakst gesteld worden, wellicht heb je hier wat aan.

De meeste gestelde vragen

1) Kan je in UV pakjes zwemmen?

Ja je kleintje kan zwemmen in een UV pakje. Het is gemaakt van materiaal dat snel weer opdroogt. Dat is wel zo prettig want kleintjes krijgen het vaak snel koud

2) Is het chloor bestendig?

Alle UV pakjes zijn in principe chloor bestendig waardoor je er ook mee kan zwemmen in het zwembad. We hebben een enkele keer meegemaakt dat een UV pakje verkleurde. Het bleek dat in dit zwembad extreem veel chloor werd gebruikt.

3) Kan je een (zwem)luier dragen onder een uv pakje?

Absoluut, dit is wel zo hygiënisch. Een UV pakje zorgt er ook nog eens voor dat er nauwelijk zand in de luier komt, ook wel zo prettig voor je kleintje. <br />Als je gaat zwemmen vervang de luier dan wel voor een zwemluier!

4) Hoe verzorg je een UV zwempakje?

Spoel het pakje goed uit aan het eind van de dag met lauw water. Vanwege het elastische materiaal kan er wat zand in het materiaal komen. Stretch het pakje uit en met je nagel kan je de zandkorreltjes eruit halen. Laat het drogen aan de lucht. Door het elastische materiaal kreukt het pakje nauwelijks. Wil je het wassen? Dat kan ik de wasmachine op maximaal 30 graden. Let op UV zwemkleding kan niet in de droger of gestreken worden

5) Voor welke leeftijd zijn UV pakjes geschikt?

Wij hebben UV zwempakjes voor de leeftijd van 0- 7/8 jaar (maat 128). De UV pakjes met lange mouwen en pijpjes hebben voor de leeftijd 0-4 jaar en de UV pakjes met korte mouwen en pijpjes van 0-7/8 jaar

Conclusie

Ik hoop dat je wat meer duidelijkheid hebt gekregen over UV pakjes. Veel mensen vinden UV pakjes ideaal omdat ze zeker weten dat alle lichaamsplekjes die het UV pakje bedekt goed beschermd zijn. Kinderen vinden ze fijn zitten en je hoeft ze dus minder lastig te vallen met insmeren (waar veel kinderen nu eenmaal een hekel aan hebben, zeker als ze aan het spelen zijn).

Heb je een andere vraag? Laat het ons weten.

Ga hier naar alle baby uv-zwempakjes (0-2 jaar) en ga hier naar de kinder UV pakjes.

Leave a comment