Wat is de zon?
Wat is de zon?

Alles wat je moet weten over UV-stralen en de zon

Hier vind je alles wat je moeten weten over de zon. Welke stralen zendt de zon uit. Hoe moet je je beschermen. Wat zijn UV-A en UV-B stralen en noem maar op. Staat je vraag er toch niet tussen?

Laat het ons dan weten!


Wat is de zon?

De zon is een gewone ster in ons planetenstelsel waar de aarde ook deel van uit maakt. De zon is de ster die zich het dichtst bij de aarde bevindt en is overdag het overdag het helderste object aan de hemel.

De zon is zo'n 5 miljard jaar oud en de verwachting is dat ze nog zo'n 5 miljard jaar zal blijven schijnen. De zon is een bol van gas en extreem heet. Aan de oppervlakte van de zon is de temperatuur zo'n 5800 ° maar in de kern veel heter. Hier is de temperatuur maar liefst 15 miljoen °C. De afstand van de zon tot de aarde verschilt per seizoen maar bedraagt zo'n 150 miljoen kilometer. De afstand wordt ook wel weergegeven in lichtminuten en deze bedraagt 8,317 minuten. Dit betekent dat zonlicht er 8 minuten en 19 seconden er over doet om de aarde te bereiken. Wist je trouwens dat de aarde  meer dan een miljoen keer in de zon past? De zon is dan ook het grootste hemellichaam in het zonnestelsel.


Hieronder kan je kiezen waar je meer over wilt  weten. Als je alles wilt  weten dan is het handig om de volgorde van de categorieen aan de houden. 

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons dan een mailtje (info@StoereKindjes.nl) en  we helpen je graag verder).