Home

Home

UV zwemkleding: een UV shirt houdt meer dan 98% van UVA- en UVB-straling tegen

Wie houdt er niet van om op een zonnige dag van de natuur te genieten? 

Echter te veel UV- stalen is helaas gevaarlijk. De juiste dosis is cruciaal. Afhankelijk van het huidtype is 5-20 minuten zon per dag wenselijk om het immuunsysteem te versterken, daarna is het schadelijk voor de huid.  Een verbrande huid en huidveroudering zijn de bekendste gevolgen, echter ook zonder zichtbare ‘rode verkleuring’ wordt uw persoonlijke UV-rekening  met ieder keer dat u te lang in de zon bent opgebouwd en riskeert daarmee uw gezondheid. 

Helaas heeft de UV-straling van de zon wereldwijd reeds  de gezondheid schadelijke grens overgeschreden. De UV-index geeft aan hoe intens en gevaarlijk de zon is voor de gezondheid voor de mens  op een specifiek moment en plaats. Vanaf een UV index van 5 adviseren dermatologen UV protectie die je aan kan trekken.   In West Europa wordt vanaf het voorjaar tot de herfst de UV index  van 5 veelvuldig bereikt.  In Nederland wordt de waarde van 10 zelfs regelmatig aangetikt.  De hoogste waarde is waarde 13. Deze wordt het hele jaar gemeten op plekken rondom de evenaar zoals bv op de Maladiven, Caribean en de canarische evenaar. Kortom UV bescherming is cruciaal op vakantie maar ook belangrijk in eigen land, want hoe vaak bent u niet langer dan 20 minuutjes buiten?

 

Waarom UV kleding ?

In tegenstelling tot zonnebrand beschermt UV kleding de hele dag. Normaal zomer kleding is niet voldoende bescherming, omdat de UV-bescherming factor van een katoenen shirt is ongeveer 10 UPF is en als het shirt nat is slechts UPF 3.

Vooral op, in en op het water UV kleding is vereist. Door de reflectie, is hier de UV-straling maximaal 90 procent hoger. Daarom adviseren wij de volledige bescherming van de huid met UV-shirts met lange mouwen, een lange UV short dan wel een UV overalls voor snorkelaars en tijdens het beoefenen van een watersport. Neem, bijvoorbeeld,  zeilers in een regatta of surfer in Hawaï, die zie je bijna uitsluitend alleen in full body suits.

Degenen die geen bescherming dragen en die zijn zon limiet overschrijden die nemen een groot gezondheidsrisico. De Berlijnse Charité, een van de meest prestigieuze klinieken over de hele wereld, waarschuwt: "Degene die nu geboren worden krijgen bijna 100% huidkanker als ze zich niet  voldoende beschermen tegen de zon" Dermatologen raden daarom iedereen zowel volwassenen als kinderen UV kleding aan voor alle activiteiten in de zon.

Daarom raden wij u aan V-bescherming te dragen op vakantie maar ook als in de eigen tuin, zodat u en uw gezin goed beschermd zijn.

GETEST & BEWEZEN

WIST U DAT ..

... afhankelijk van je huidtype je immuumsysteem maar 5-20 minuten zon nodig heeft? En dat daarna de huid al wordt beschadigd

... een kind huid heeft een zeer lage zelfbescherming tegen de zon?

... De UV-intensiteit in bv Duitsland van vandaag komt overheen met die van Australië 10 jaar geleden?

... Een normaal katoenen shirt een UV-bescherming factor (SPF) van ongeveer 10; nat slechts 3?

... In de schaduw nog 50% van de UV-straling wordt gemeten?

... En in het water, de UV straling tot wel 90% door de reflectie stijgt?

... Een zonnebrand pas als u 20–30 ml gebruikt de aangegeven UV bescherming bereikt?

... Een UV shirt met UPF 50+ minimaal 98% van de schadelijke UVA- en UVB-straling tegen houdt?

In tegenstelling tot zonnenbrand creme beschermt UV (zwem) kleding de hele dag. Ook in het water. Vooral rondom het water is UV zwemkleding een must. Door de reflectie is hier de UV straling 90% hoger!

Het dragen van een UV shirt of een UV pakje is dan absoluut een aanraden. En zelfs onze jongens zwembroeken hebben een goede UV bescherming. 

We hebben UV kleding voor baby's, kinderen en volwassen. Klik of een van onderstaande links en vindt snel de zwemkleding die je leuk vindt en ook nog eens goed beschermd tegen de zon: 

1) UV zwemkleding voor baby's 

2) Kinder UV zwemkleding

3) uv zwemkleding jongens

4) uv zwemkleding meisjes

5) uv zwemkleding dames

6) uv zwemkelding heren

 

Leave a comment