Home

Home

Waarom Baby zonnehoedjes zo belangrijk zijn voor uw baby

Baby zonnehoedjes: zonbescherming & schattig

Iedere ouder wenst voor zijn kind het allerbeste en niet in de laatste plaats een gezond leven. Een van de aspecten die je als ouders kan beïnvloeden aangaande de gezondheid van je kind is hoe om te gaan met de zon. Want wie wilt er nu niet genieten van de zon en lekker (actief) buiten zijn. Een simpele oplossing? Een baby zonnehoed.

HET BELANG VAN BABYHOEDJES

Veel mensen in Noord Europa hebben een huidtype 1 of 2. Dit houdt in een relatief blanke huid, lichte ogen en blond of bruin haar. Helaas is uit onderzoek naar voren gekomen dat 90% van alle huidkankers voorkomt bij huidtype 1&2. 

De meeste Nederlanders houden van lekker buiten zijn. Denk aan het eerste kopje koffie buiten in het voorjaars zonnetje of BBQ-en en of gewoon lekker actief buiten zijn. Een bezoekje aan de kinderboederij, de speeltuin een strandwandeling of gewoon lekker hardlopen of fiets. Kortom ongemerkt pakken we heel veel zonnestralen mee.

Kortom goed beschermen is dus belangrijk en het dragen van UV beschermende kleding, zonnebrand en een zonnebril zijn dus belangrijk. Zonnehoedjes en petjes zijn dus een essentieel onderdeel van de overall beschermende kleding.

Bij StoereKindjes is onze missie om kinderen te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Wij geloven erin dat ieder kind het recht heeft om onbezorgd te kunnen genieten van een actief 'buitenleven' en en dat ouders zich geen zorgen zouden hoeven maken of hun kind verbrandt of schade op loopt van de zon.

Wij willen kinderen stimuleren om lekker actief buiten te zijn.

Bij StoereKindjes zijn we er trots op dat we een breed assortiment UV (zwem) kleding aanbieden. Een deel van ons assortiment zijn baby en kinder zonnehoedjes, die zijn ontworpen om de maximale bescherming te bieden.

Maar zijn zonnehoedjes echt zo belangrijk? Het korte antwoord is ja!

Waarom zou je een baby zonnehoedje aanschaffen?


Kijken naar je kleine lekker spelend in de zon is een prachtig gezicht. Het idee dat de zon je kleine schade kan berokken is dan ook een onwerkelijk idee. (De zon heeft niet alleen slechte kanten, zonlicht is belangrijk voor je vitamine D). En als je de kleine al hebt ingesmeerd dan lijkt het misschien of je babytje helemaal geen hoedje meer nodig heeft. Er zijn echter verschillende redenen waarom een zonnehoedje belangrijk is:

1. De huid van baby's loopt meer risico

Het is wetenschappelijk veelvuldig aangetoond dat de huid van baby’s kwetsbaarder is dan meer vatbaar is voor UV-stralen dan oudere kinderen en volwassenen. Daarnaast is aangetoond dat jonge kinderen die meerdere keren verbrandt zijn door de zon meer kans hebben op huidkanker op latere leeftijd. De reden is dat baby's van zes maanden en jonger heel weinig melanine in hun huid hebben, wat betekent dat ze helemaal geen natuurlijke bescherming hebben.

2. Het wordt aanbevolen om baby's uit direct zonlicht te houden.

Weet wel dat ook in de schaduw (door bijvoorbeeld reflectie) de UV stralen met ongeveer de helft worden gereduceerd (tov direct zonlicht). Een baby zonnehoed die het hele gezicht, de oren en de nek schaduw geeft, heeft de voorkeur. Breedgerande hoedjes / petten met flap in de nek hebben de voorkeur.

2. Zonnebrand geeft geen 100% garantie. De meningen zijn verdeeld over hoe oud je baby’tje/ kindje moet zijn voordat hij zonnebrand mag gebruiken. In Australie geven ze aan na 6 maanden mag je pas zonnebrand gebruiken, in Nederland xxx.  Maar ook al gebruik je zonnebrand, dit is niet genoeg om je kleintje te beschermen. Het dragen van een beschermende kleding, zoals een baby zonnehoedje met UPF50+ geeft de optimale beschermen.

Zonnebrand kan niet dik genoeg zijn opgesmeerd en ook zweten, wrijven (en kinderen zitten vaak aan hun gezicht) kan ervoor zorgen dat ze zonnebrand niet voldoende bescherming biedt. Bij UV werende kleding/hoedjes heb je hier geen last van, deze biedt altijd de optimale bescherming. Natuurlijk is het altijd aan te bevelen om de onbedekte plekjes zoals wangetjes en handjes in te smeren.

3. Een praktische oplossing 

Het kopen van een baby-zonnehoed is een van de meest praktische manieren om uw baby te beschermen tegen de gevaarlijke UV-stralen. Het is gemakkelijk mee te nemen en in tegenstelling tot zonnebrand, wordt het niet beïnvloed door hoe dik het is ingesmeerd en of een deel verdwijnt door wrijven, zweten of andere inspanningen.

Welke (baby) petjes en zonnehoedjes zijn er?

1. Zonnehoedjes met een brede rand

Deze zonnehoedjes zorgen ervoor dat de oogjes, de nek en de oortjes geen zonlicht krijgen. De meeste zonnehoedjes hebben een touwtje tot minimaal de leeftijd van 2 jaar. Zo blijft het zonnehoedje goed zitten en kunnen de kleintjes het hoedje niet af trekken.


2. Zonnepetjes met flap

Deze petjes hebben meestal een cap aan de voorzijde en een flap aan de achterzijde. Veel kinderen zijn vaak op het gras, zand(bak) aan het spelen en zij kijken dan vaak naar beneden. De extra lange flap aan de achterzijde zorgt ervoor da de nek en de oortjes altijd in de schaduw vallen.

3. Zonnepetjes zonder flap

Is je kind wat ouder dan wilt hij/ zij vaak niet meer met een petje met een flap lopen. Hiervoor hebben we stoere zonnepetjes voor in het assortiment. Zo vallen de ogen en het voorhoofd in de schaduw en bovendien beschermt het tegen oververhitting. Let hier bij wel op dat je de oren en de nek goed insmeert! Mijn zoon van 11 wil zich altijd graag zelf insmeren en meestal gaat dat ook goed, echter hij was toch een keertje 1 oor niet goed ingesmeerd…Dezelfde avond was het oor flink rood en een paar dagen later ging het flink vervellen.

Conclusie

Hopelijk hebben we je laten inzien dat een zonnehoedje geen overbodige luxe is en dat het je baby zal helpen om goed beschermd te zijn tegen de zon. Aangezien veel oppervlakten (via bv de grond) weerkaatsten raden we je ook aan om een zonnebrilletjes op te zetten. 
Heb je nog vragen? Of heb je nog leuke tips? Laat het ons weten!
Ps1: raak je ook regelmatig spullen kwijt? Zorg er altijd voor dat je 2 petjes (dus 1 reserve petje) bij je hebt. Mocht je er dan op vakantie of tijdens een weekenduitje 1 kwijt raken dan weet je zeker dat je nog een goed petje (met de juiste UV bescherming) bij de hand hebt.

Mocht je na het lezen van dit artikelen je willen orienteren op zonnehoedjes en petjes? Kik dan op 1 van onderstaande categorieën

Baby zonnehoedjes

Baby zonnepetjes

Zonnehoedjes kind

Kinderpetten

Leave a comment