Home

Home

Zwembroeken Jongens: welke vind jij het fijnst?

Welke jongens zwembroeken hebben we allemaal in het assortiment? 

Baby Zwembroeken voor de allerkleinsten.

Zwemluiers / zwembroeken voor de allerkleinsten met een ingebouwde zwemluier, dit voorkomt ongelukjes in het zwembad. In een heel aantal landen is het verplicht om met een zwemluier te zwemmen. Als er namelijk een ongelukje gebeurt dan moeten ze eigenlijk al het water in het zwembad vervangen wat een flinke klus is en bovendien flink geld kost. Om dit te voorkomen stellen veel zwembaden (inclusief veel vakantieparken) het verplicht om je kleine een zwemluier of een zwembroek met ingebouwde zwemluier te lagen dragen. Zorg er dan ook voor dat je voldoende zwemluiers (2 a 3 is toch wel heel handig) mee op vakantie neemt. Onze zwemluiers kunnen her gebruikt worden, wel zo praktisch. We hebben zwemluiers van de volgende merken:
- Playshoes,
- Iplay en
- Laessig

Zwemluiers | baby zwembroek

Jongens Zwembroeken van 3 jaar t/m 16 jaar.

Tot een aantal jaar geleden zag je alleen maar de lange boardshort, deze waren het helemaal. Nu zie je een breder beeld:

- klassieke slip zwembroekjes, zoals onderstaande Playshoes zwembroekjes. Deze hebben allemaal een UV bescherming van UPF 50+

- korte zwembroeken, strak zoals bv de Playshoes zwembroekjes. Deze zwembroeken zijn van hetzelfde materiaal gemaakt als de UV shirts en hebben natuurlijk dezelfde goed UV bescherming. 

Zwembroek jongens - boven knie

- korte zwembroeken losjes zoals bv de Petit Crabe zwembroeken - korte zwembroeken gemaakt van materiaal waar ook uv shirts van worden gemaakt.

- boardshort zwembroeken of zwemshorts, vallen op / over de knie. Denk hier bv aan de zwembroeken van Playshoes, SquidsSunwear en SnapperRock. Let bij deze zwembroeken goed op of er ook binnenbroek in zit. Het verschilt per kind of ze wel of niet een binnenbroek fijn vinden. Echter mocht je zoontje het niet fijn vinden dan kan je een binnenbroek er altijd uit knippen. 

Jongens zwembroeken | boardshorts

Kijk hier voor alle jongens zwembroeken.

Welke jongens zwembroek moet je kiezen?

Welke zwembroek je kiest hangt er helemaal van af wat je zoon(tje) fijn vindt om te dragen en waar hij in gezien wilt worden. Het voordeel van de kortere zwembroeken is dat deze vaak van het zelfde materiaal is gemaakt als de UV shirts waardoor ze snel drogen. Echter sommige jongens vinden een lossere dan wel langere zwembroek stoerder en dat is natuurlijk ook belangrijk. Het mogelijke nadeel van de langere zwembroeken dat ze wat langer nat zijn. Een oplossing hiervoor is een extra droge zwembroek mee te nemen. Dan kan je zoontje na het zwemmen z’n andere zwembroek aan trekken. Doet je zoontje aan wedstrijd zwemmen? Dan zijn de strakke zwembroeken natuurlijk aan te bevelen.

Zorg er wel voor dat je een bijpassend UV shirt bij de zwembroek koopt. Veel kinderen zijn lekker actief op het strand of bij het zwembad. Belangrijk dat de schouders en de rug goed beschermd worden. Veel kinderen staan gebogen als ze aan het spelen zijn dus de schouders en rug krijgen extra veel zon. Wist je dat in het water (zwembad of zee) door de reflectie de UV stralen van van de zon zo'n 90% toenemen? Extra belangrijk om je kind te beschermen als jij gaat zwemmen, spelen in het water of een watersport bedrijft (zeilen, kanoen, snorkelen of noem maar op).

Jongens zwembroeken in verschillende prijsklassen

We hebben zwembroeken in verschillende prijs klassen. De goedkoopste zwembroek is rondom de 15 Euro en de duurste zwembroeken zijn van het Amerikaanse merk SnapperRock 39,95. Natuurlijk kan je je set helemaal af maken met bijbehorende petjes, hoedjes, zonnebrillen, waterschoenen en zelfs soms een bijpassende badponcho.

Vind je het stoere om dezelfde zwembroek als je vader te hebben? Kijk dan eens bij het assortiment van SnapperRock. Dit jaar hebben ze voor het eerst zwembroeken voor vaders en zonen! Echt wel stoer!

Heren zwembroeken | jongens zwembroeken

Kijk hier voor alle heren zwembroeken.

Leave a comment