Home

Home

Zwempak


StoereKindjes heeft een ruim aanbod van zwempakken van uitsluitend een hoge kwaliteit. Zwempakken van een lagere kwaliteit kunnen minder goed tegen chloorwater en minstens zo belangrijk hebben een minder goede bescherming tegen de schadelijke zonnestralen.

Zwempak Kind


Kinderen vinden een zwempak fijn zitten. Het materiaal is namelijk gemaakt van een strech stof waardoor je er heerlijk in kan spelen en de stof zich aanpast aan de bewegingen van het kind. Doordat het uit 1 stuk bestaat blijft het zwempak goed zitten ook als je van de duikplank afspringt.
Bij StoereKindjes hebben alle zwempakken een minimale UPF50+. Dit betekent dat alle zwempakken de kinderhuid voor 98% beschermt tegen de schadelijke stralen van de zon. Op deze manier bescherm je optimaal de kwetsbare kinderhuid.
Wil je weten wat voor soort zwempakken we hebben voor kinderen? Ga dan naar de categorie zwempak kind

Zwempak met pijpjes

StoereKindjes heeft ook zwempakken met pijpjes. We hebben ze in de verschillende soorten:
- Zwempak met korte pijpjes en korte mouwen
- Zwempak met lange pijpjes en lange mouwen

De zwempakken met korte pijpjes en korte mouwen zijn verkrijgbaar vanaf maat 56 t/m maat 140. Ideaal voor baby’s maar ook voor kinderen die wat ouder zijn. Ze zien er sportief uit en je kind z’n schouders, rug en bovenbenen en bovenarmen zijn optimaal beschermd.

De zwempakken met lange pijpjes en lange mouwen hebben we in de leeftijd van 0 – 6 jaar. De baby huid is extra kwetsbaar voor de zon. Cruciaal op deze dan ook optimaal te beschermen. Een UV pakje met lange mouwen en pijpjes biedt deze optimale bescherming.


UV Zwempak


StoereKindjes verkoopt alleen UV Zwempakken, echter er zijn vele andere bedrijven die zwempakken zonder UV bescherming verkopen. Waarom het risico lopen dat je kleintje verbrandt en huidschade oploopt? Schade aan de huid kan nooit meer volledig herstellen, de schade wordt opgeslagen in de cellen. Tegenwoordig zijn er ook vele leuke designs en prints verkrijgbaar dus voor het design hoef de de UV bescherming niet te laten.

UV zwempak baby

Voor baby’s is UV bescherming nog belangrijker aangezien de baby huid nog volop in ontwikkeling is en nog zeer dunne huid heeft. Wilt u hier meer over weten? Lees dan ook eens ons artikel Waarom is de kinderhuid extra kwetsbaar.

Voor de baby zwempakken hebben alle zwempakken de hoogste bescherming die mogelijk is, namelijk UPF50+. Dit betekent dat overal waar het UV pakje de huid beschermt, de huid voor 98% van alle schadelijke UV stralen beschermd is. Voor baby’s is het aan te bevelen om zoveel mogelijk huid te beschermen en daardoor zijn de UV Pakjes met lange mouwen en lange pijpjes dan zeker aan te raden.
Wilt u onze baby zwempakken bekijken? Ga dan naar uv zwempak baby
Zwempak jongen

Zwempakken zijn er niet alleen voor baby’s of voor meisjes. We hebben ook heel leuke stoere jongens zwempakken. Gewoon voor op het strand, of tijdens het watersporten (surfen, zeilen etc) of gewoon voor als je zoontje wilt ravotten in de tuin.
We hebben Zwempakken voor jongens met een print. Denk hierbij bv met een haaien print, maar we hebben ook zwempakken in een effen kleur. Alle jongens zwempakken zijn gemaakt van elastisch materiaal en zijn chloor bestendig. Klik hier voor zwempak jongen en vind je ideale zwempak.


zwempak jongen


Meisjes zwempak


Ben je op zoek naar een meisjes zwempak? Dan hebben we eigenlijk 4 verschillende soorten. We hebben:
- de traditionele meisjes badpakken (met geen mouwtjes of pijpjes)
- de meisjes zwempakken met korte mouwtjes en korte pijpjes
- de meisjes zwempakken met lange mouwen en lange pijpjes
- de meisjes zwempakjes met een jurkje
Al bovenstaande zwempakken hebben een UPF50+ bescherming echter de mate waarin de huid wordt bedekt verschilt natuurlijk.

Zwempak jurk


StoereKindjes heeft ook Zwempak jurkjes in het assortiment. Met name Playshoes heeft een aantal schattige zwempak jurkjes in haar assortiment. Zo is het Zwempak Jurkje Stippen of Bloemen populair bij meisjes.

zwempak jurk

Zwempak materiaal


Zwempakken worden gemaakt van een combinatie van Elastaan en Polyester. De elastaan zorgt ervoor dat de zwemkleding elastisch is.

In Europa zijn er regels waaraan leverancier moeten voldoen waardoor je zeker weet dat je zwemkleding veilig is. De Europese Textielverordening (1007/2011/EU) verplicht producenten om labels te gebruiken zodat duidelijk is van welk textiel de kleding is gemaakt. Zwemkleding moet ook voldoen aan de Europese wetgeving voor het gebruik van chemische stoffen, de REACH Verordening (1907/2006/EG). In deze wet is vastgelegd welke en hoeveel chemische stoffen er in je zwemkleding mogen zitten. Mocht je zwemkleding kopen buiten de Europese Unie dan kan je zwemkleding dus niet veilig zijn.

Stoerekindjes selecteert daarnaast op merken die extra aandacht besteden aan de materialen die ze gebruiken.

Zo zijn zowel Petit Crabe als Playshoes Oeko-Tex gecertificeerd. Standard 100 van oeko-tex® een wereldwijd certificeringssysteem voor textielproducten, vooral als het in contact komt met de huid, rekening houdend met de belangrijkste voorschriften voor schadelijke stoffen. Controles op OEKO-TEX® schadelijke stoffen richten zich vooral op het gebruik van textiel en materialen. Hoe intensiever het contact van een product met de huid en hoe gevoeliger de huid, worden de strengere antiallergische eisen gerespecteerd. Als een kledingstuk het Oeko-tex keurmerk krijgt zijn, dan bevat het kledingstuk geen schadelijke stoffen. Beter voor je huid en gezondheid dus!

Zwempak verzorgen

Tijdens een strand- of zwembaddag wordt uw badkleding blootgesteld aan chemicaliën en stoffen die de elasticiteit van de stofvezels kunnen aantasten, waaronder zout water, chloor, zonnebrandcrème en vuil.
Een van de meest fundamentele stappen bij het verzorgen van uw badkleding is deze na het dragen met koud kraanwater af te spoelen. Als het zwembad of strand koude buitendouches heeft, kun je daar afspoelen.
We raden je aan de badkleding niet uit te wringen, maar plat te laten drogen - en uit direct zonlicht te drogen om verkleuring te voorkomen.
Wil je meer tips hoe je het beste je zwemkelding kan wassen en verzorgen, lees dan het volgende artikel.
Let op zwemkleding moet volledig droog zijn voordat je het opbergt.

De voordelen van het bestellen van zwempakken bij StoereKindjes

Bij StoereKindjes vind je leuke, hippe en stoere zwempakken waar je mee gezien mag worden. We zijn het hele jaar door op zoek naar leuke aanvullingen dus kijk regelmatig op onze website of er nog iets leuks bij is gekomen. We hebben zwempakken vanaf maat 56 tot maat 174!

U profiteert natuurlijk van onze scherpe prijzen en wij verwerken en versturen alle orders die voor 22.00 uur op een werkdag bij ons zijn besteld. Let op welke verzendwijze u kiest. Brievenbus post wordt verzonden tot 17.30 terwijl pakketpost wordt verzonden tot 23.00.
Zo heeft u in 99% van de gevallen het zwempak morgen in huis! Ook altijd handig als je op vakantie gaat.

Tot slot bieden we u ook leuke aanbiedingen op onze andere webshops zoals rugzakken en regenkleding! Dus wil je niet alleen profiteren van de voordelen van StoereKindjes maar ook leuke aanbiedingen krijgen op bv een rugzak, uv shirt of regenkleding zoals een regenbroek? Bestel dan snel bij ons je ideale zwempak.

We hebben passende zonnehoedjeszonnebrillen, waterschoentjes en uv-shirts bij ons zwempakken. Zo stel je de leukste uv zwemkleding set samen.


Veel plezier met uitzoeken! Klik hieronder voor de juiste categorie:

uv Zwempak baby


Meisjes zwempak


Zwempak Jongen