Home

Home

Over UV bescherming en de voordelen van UV werende zwemkleding

 

Deze pagina bevat informatie over uv Beschermende Zwemkleding. Vragen zoals Waarom moet mijn kind uv kleding dragen of de relatie tussen uv straling en huidkanker wordt hier beantwoord

Relatie tussen UV-straling en huidkanker


De beschermingsfactor van UV beschermende kleding.

UPF en SPF en UV beschermende kleding

Het gemak van UV kleding
     
 
 

  

Relatie tussen UV-straling en huidkanker

Huidkanker ontstaat doordat de UV-straling het DNA in de huidcellen beschadigt en de afweer onderdrukt. Na vele jaren blootstelling aan de zon kunnen deze processen op latere leeftijd tot huidkanker leiden.
Bescherming door kleding of opzoeken van de schaduw als de zonnestand tussen 11:00 en 15:00 uur hoog is, verkleint dat risico.

 

Het aantal gevallen van huidkanker stijgt aanzienlijk. Dit komt omdat we sinds een aantal jaren vaker en ook langer in de zon verblijven. We gaan massaal op zon- en wintersportvakantie en maken vaker gebruik van zonnebanken. Daarnaast is de UV-straling in de laatste 10 jaar met 10% toegenomen in Noord Europa

 

Ook kinderen komen veel vaker en bloter in de zon dan vroeger. Extra bescherming van de kinderhuid is belangrijk; op vakantie, maar ook bij mooi weer thuis in de tuin, op de peuterspeelzaal en op het strand.

 

Juist bij kinderen komen beschadigingen door UV-straling hard aan. Hun huidcellen zijn extra kwetsbaar. Bovendien zijn ze in de groei: de celdeling gaat zo snel dat er soms te weinig tijd is om alle beschadigde huidcellen te herstellen voordat ze zich weer gaan delen. In die cellen ontstaan dan als het ware 'littekens', die kinderen hun leven lang meedragen. Dit is aan de buitenkant niet te zien, want die beschadigingen zitten diep in de huidcellen. Maar hoe meer 'littekens', hoe groter de kans dat een kind op latere leeftijd huidkanker krijgt. Daarom is bescherming zo belangrijk, zéker voor kinderen.

 
 

 

De beschermingsfactor van UV beschermende kleding.

Alle UV kleding in onze collecties hebben factor 50+ UPF.

 

Dit komt deels door het textieltype, maar bij sommige merken ook door de UV absorbers die zijn toegepast in de kleding. Dit is verwerkt in de kleurstof van de materialen. Bij de kleding van Cabana Life is dit ontwikkeld en gepatenteerd in deSkinSafe™ technology die ze samen met Huntsman hebben ontwikkeld.

 

Het is de bedoeling dat de kleding aansluit aan het lichaam, niet te strak, want dan wordt de stof opgerekt en daarmee de UV bescherming beinvloed.

 

Je moet altijd goed blijven insmeren, op de gedeelten van het lichaam die niet door de UV kleding worden bedekt.

 

Je zult zien dat je kindje met plezier deze UV kleding draagt; het is luchtig en licht, droogt snel op en je hoeft niet meer eindeloos in te smeren!

 

 

UPF en SPF en UV beschermende kleding

Bij zonbeschermende crèmes en UV kleding staat achter het factorgetal vaak SPF (Sun Protection Factor) of UPF (Ultraviolet Protection Factor). Beiden staan voor dezelfde beschermingsnormen. SPF wordt gebruikt wanneer het product op de huid wordt aangebracht en getest, dus bij zonnecrème. UPF wanneer het in een laboratorium getest is met een fotospectrummeter. UPF bescherming wordt daarom vaak bij kleding vermeld.

 

In 1996 zijn de Australische standaarden ontwikkeld; hierbij werd voor zonwerende textiel de beschermingsklasse voor het doorlaten van UV en hiermee de kans op ontwikkeling van huidkanker vastgesteld.

 

 

Uv beschermingsklasse

UPF factor

Doorgelaten UV straling

Uitstekend

40,45,50+

2,50%

Zeer goed

25,30,35

2,6% tot 4,1%

Goed

15

6 tot 6,25%

 

Een factor van meer dan 50 is niet nodig, aangezien het met het aantal zonuren per dag nooit nodig is om zo lang zonbescherming te hebben, de zon is dan al onder!

 

Het gemak van UV kleding:                                          

Voor ouders en kinderen is het dragen van UV kleding ook erg gemakkelijk.

Voor kindjes:

·         Je kindje is zonbeschermd met factor 50+.

·         De UV beschermende kleding is elastisch, luchtig, comfortabel en voelt heel zacht aan.

·         Je stoere kindje kan er de hele dag mee het water in en uit, want de kleertjes drogen snel op.

·         De kleertjes lubberen niet uit.

 


Voor ouders:

Niet meer eindeloos smeren van schouders, buik en rug. Geen gedoe meer met een ingesmeerd kind vol met zand op het strand. Kindjes kunnen makkelijk het water in en uit zonder iedere keer ingesmeerd te hoeven worden. En daarnaast staat de UV werende kleding uit onze collectie natuurlijk super leuk.

 

Ga hier naar de webshop van stoerekindjes

 

Voor meer informatie, kijk op:

www.kwfkankerbestrijding.nl

- Huidkanker : risico op een melanoom

 

Voor vragen over UV bescherming kunt mailen naar info@stoerekindjes of bel naar: 06-81233756

 


 


Klik hieronder op de categorie waar u naar toe wilt gaan om de artikelen te bekijken en te kopen:


UV-ZWEMKLEDING VOOR BABY’S


UV BABY BADPAK

UV SHIRT BABY

ZONNEHOEDJES BABY

BABY ZWEMBROEK

BABY ZONNEBRILLETJESKlik op een van onderstaande categorieen als u op zoek bent naar zwemkleding voor kinderen of volwassenen.  

UV ZWEMKLEDING JONGENS

UV ZWEMKLEDING MEISJES

UV ZWEMKLEDING VOLWASSENEN